MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Parada motocyklowa na Dniach Jędrzejowa. Ulicami przejechała kawalkada stu maszyn

Parada motocyklowa na Dniach Jędrzejowa. Ulicami przejechała kawalkada stu maszyn

Tak przeżywano mecz Polska – Holandia w strefie kibica u Wyspiarza [ZDJĘCIA]

Tak przeżywano mecz Polska – Holandia w strefie kibica u Wyspiarza [ZDJĘCIA]

Polecamy

Motocykliści spotkają się na zlocie nad zalewem Żółtańce

Motocykliści spotkają się na zlocie nad zalewem Żółtańce

„Cuda Polski” bez tajemnic. Miejsce w woj. lubelskim zostało wyróżnione!

„Cuda Polski” bez tajemnic. Miejsce w woj. lubelskim zostało wyróżnione!

Weź swoje palce i wykonaj test. Nietypowy wygląd może być objawem groźnej choroby

Weź swoje palce i wykonaj test. Nietypowy wygląd może być objawem groźnej choroby