Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pieczone pstrągi z kaparami. Najlepszy przepis! Zobacz zdjęcia

Redakcja
Aleksandra Kaźmierczak
Pstrąg to jedna z popularniejszych ryb słodkowodnych, jaka gości na polskich stołach. Pieczona ryba podana z ziołami i kaparami to świetna propozycja na obiad, a z naszym przepisem nie będzie to trudne!

Składniki (na dwie porcje):

  • dwa pstrągi tęczowe patroszone
  • cytryna
  • świeża natka pietruszki
  • kapary
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować pieczone pstrągi z kaparami?

Dokładnie myjemy pstrągi i suszymy je przy pomocy ręcznika papierowego. Gdy ryby wyschną, nacieramy je solą, pieprzem i majerankiem, na zewnątrz i w środku. W brzuszki ryb wsuwamy po połowie plastra cytryny, kilka kaparów i świeżą natkę pietruszki. Wkładamy pstrągi do naczynia żaroodpornego lub układamy je w blaszce do pieczenia i wedle uznania, dodajemy więcej kaparów, cytryny i pietruszki. Pieczemy pstrągi w temperaturze 150 stopni przez około 45 minut.

Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Pobierz

Jak korzystać z aplikacji, by otrzymywać informacje z miasta i powiatu? To proste!
Po wejściu w aplikację w prawym górnym rogu w menu wybierz swoje miasto.

Aplikacja jest bezpłatna i nie wymaga logowania. Oprócz standardowych kategorii, z powodu panującej epidemii, wprowadziliśmy zakładkę "koronawirus", w której znajdziesz wszystkie aktualne informacje związane z epidemią.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Pieczone pstrągi z kaparami. Najlepszy przepis! Zobacz zdjęcia - Bełżyce Nasze Miasto

Wróć na belzyce.naszemiasto.pl Nasze Miasto