MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

Burleskowa Noc Kupały z Teatrem Burleski by Veren De Heddge 21 i 22 czerwca

Burleskowa Noc Kupały z Teatrem Burleski by Veren De Heddge 21 i 22 czerwca

"Gala Przemyskie Orły Sportu" na zakończenie współzawodnictwa szkół

"Gala Przemyskie Orły Sportu" na zakończenie współzawodnictwa szkół

Polecamy

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

„Energia dla Lubelskiego”. III konferencja samorządów i branży OZE w LCK

„Energia dla Lubelskiego”. III konferencja samorządów i branży OZE w LCK

Tygodniowy przegląd prasy w Bychawie, (9.06-15.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Bychawie, (9.06-15.06.2024)